Rock music!
Postanite clan rock fourma 
HomeRock forum portFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Nastanak punk rocka

Go down 
AuthorMessage
Chris
Spamer i rock'n'roll master
Spamer i rock'n'roll master
avatar

Number of posts : 3801
Age : 25
: Saa moj Vladisav zauvek...
Registration date : 2008-06-10

PostSubject: Nastanak punk rocka   Mon Jul 06, 2009 10:02 pm

Punk rock kao rock podpravac se razvio izmedju 1974e i 1976e u Sjedinjenim Americkim Drzavama i Ujedinjenom kraljevstvu. Ukorenjeno u garazanom rocku i drugim formama koje su danas poznate kao protopunk muzika, punk rock bendovi su izbegavali da vide preteranost rocka 1970-ih. Oni su stvorili brzu, ostru muziku. tipicnu za kratke pesme, stripped-down instrumente i cesto politicke tekstove. Punk obuhvata jednu DIY ( do it yourself) etiku, sa mnogo bendova koji su sami pravili svoje ploce.

Kasne 1976, umetnici poput The Ramones i Pattu Smith u Njujorku i Sex Pistols i The Clash u Londonu, su bili prepoznatljivi kao prethodnici za novi muzicki pokret. Sledece godine punk rock se sirio sirom sveta. Punk je brzo postao veliki kulturni fenomen u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najvecim delom, punk je uzeo koren na lokalnim scenama koje su tezile da odbace svaku povezanost sa mainstreamom. Udruzena punk subkultura se pojavila, izazivajuci mladalacke pobune i pokazujuci jasan stil odece i niz anti-autoritarne ideologije.

Na pocetku 1980e, brzi, agresivniji stilovi kao sto su hardcore i Oi! su postali vladajuci nacin punk rocka. Vremenom su muzicari razvitkom punk rocka, podstakli razvoj postpunka i alternativnog rocka.

Od pocetne popularnosti punk rocka 1970e i obnovljenog interesa koji je stvorio preporod punka 1990-ih, punk rock nastavlja da ima jak podzemni kult koji ga prati. Ovo je rezultiralo u nekoliko izvodjenja od hardocore punka, kao sto su D-beat, anarcho-punk, grindcore i crust punk.
Back to top Go down
View user profile
 
Nastanak punk rocka
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Undead 77's Punk Playlist (700Mb!)
» deathrock & goth+punk people image thread
» ROOKiEZ is PUNK'D
» Undercover
» Punk Polka

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rock music! :: Rock muzika :: Sredina 1970 - ih :: Punk rock-
Jump to: