Rock music!
Postanite clan rock fourma 
HomeRock forum portFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Ritam Nereda

Go down 
AuthorMessage
RockstaR
Admin
Admin
RockstaR

Number of posts : 2862
Age : 26
ËîęŕöčĽŕ : Boulevard Of The Broken Dreams
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Ritam Nereda   Thu Aug 13, 2009 4:23 pm

Ritam Nereda je pank grupa iz Srbije. Grupa je osnovana 1989. godine u Novom Sadu.
Grupa radi od 1989. godine, ali ideja o rađanju benda je nastala još 1987. godine kada je snimljena prva pesma "Za Novi Sad", u postavi Boban, Fritz i Pavke. Krajem 1989. godine snimljeni su demo snimci (studio Barbaro + Matriks) koje je pod nazivom "Oi Ain't Dead" objavio Predskazanje Tejps. U to vreme grupa je krenula sa koncertnim aktivnostima i od početka ih prati veliki broj istomišljenika i fanova (skinsi i pankeri) koja članovima benda daje dodatnu motivaciju[traži se izvor].

Sredinom 1990. godine, grupa je u studiju Matriks snimila svoj prvi album „Nikog nema“. Album je dobio odlične kritike, a grupa se ubrzo našla na listama inostranih nezavisnih medija, a usledili su i pozivi za koncerte. Grupa je napravila prvo proboj u Evropi i svetu, pa tek onda u Jugoslaviji. U Jugoslaviji je album objavljen nakon par meseci kao kaseta za "Ghost house".

Krajem 1992. grupi se pridružio Ćomi i i otpočelo je snimanje drugog albuma. "Breaking" je snimljen za nemački "Walzwerk records", a u Srbiji ga je objavio "Music user". Usledili su pozivi za razne pank-rok festivale širom Evrope i samostalni koncerti u Nemačkoj, ali zbog rata i sankcija u Jugoslaviji, članovi benda ne dobijaju vize[traži se izvor].

Tada umesto PJ-a u grupu dolazi Stavra i Ritam Nereda svira po celoj Jugoslaviji, tako da je sledeći album "Pogo live" produkt živih nastupa. Početkom 1996. godine iz benda odlaze Stavra i Ceta, a vraća se PJ. Sprema se nobi album, rade se video spotovi, a Ritam Nereda ulazi u novosadski "DUM DUM" studio.

Sledeći album „Zvuci bola“ sniman je dosta dugo[traži se izvor] i krajem 1996. objavljuje ga "Nered Source" (vlasništvo benda). Odmah nakon toga u bend dolazi Kića, bas gitarista i kreće se na promociju benda. Ali, zbog njihovog flertovanja sa ekstremno desničarskom publikom i ideologijom (npr. uzvik "White power" - "Bela moć" u pesmi "NS Kids Are Innocent", gde je nejasno da li je NS skraćenica za Novi Sad ili nacional-socijalizam, kao i zbog angažmana nekih od članova benda) grupa je ignorisana od strane medija, a od strane raznih političkih partija i organizacija je okarakterisana kao krajnje radikalna i na svakom koraku napadana i zabranjivana. Posle izlaska albuma "Zvuci bola" bend je proglašen za državnog neprijatelja, iskorišćeno je ubistvo romskog deteta da sa svim snagama navali na bend. Posle toga Ritam Nereda doživljava strašnu medijsku blokadu koja traje dan danas i otežava normalan rad grupe. Snimljeni su spotovi za "Tuđi glasovi" i "Vaš svet", išlo se na promocije po Srbiji, a bend radi snimke u studiju "M". Posle toga iz benda odlazi Barbun i bend radi ponovo kao četvorka. Tokom 1998. bend je reizdao svoje albume "Nikog nema", "Breaking" i "Pogo live" u obliku digi paka i tim potezom stavi sva svoja izdanja na diskove i kasete. U to vreme iz benda odlazi Kića, a novi član je jedan od najpoznatijih novosadskih basista, Mire, sa kojim bend počinje da radi novi album. "Ritam Nereda" počinje probe novih pesama i već u novembru 1998. se rade demo snimci u Češnjaku. Od snimljene tri pesme, dve idu na album kao Bonus Pesme.

Pocetkom 1999. bend dobija povoljan poziv za snimanje novog albuma u Austriji u studiju "Art Noise" u gradu Welsu. Snimanje novog albuma pod nazivom "999" je počelo u martu pod vođstvom Bobana Milunovića i prekinuto je početkom bombardovanja kada se članovi grupe vraćaju u zemlju. Narednih osam meseci se čeka na remastering (ATS studio) i izdavača. U februaru 2000. prave se dogovori sa izdavačkom kućom Automatik rekords iz Beograda o izdavanju novog albuma "999" i reizdanju starih albuma koji su rasprodati i piratizovani u međuvremenu. Sredinom 2002 godine u prodaji se pojavljuje album "Exist To Resist", najnovije Live izdanje benda.

Krajem iste godine izašao je i album "Poriv" koji je doneo znatnu promenu u zvuku benda. Mnogi su ga kritikovali a sam bend nikada nije izveo uživo ni jednu numeru sa ovog albuma. Snimljen je spot za singl numeru "Odlaze" koji se emitovao po televizijskim stanicama.

Sve do septembra 2006. godine Ritam nereda nije izdao niti jedan album. Aktuelni album "IX" je izašao 2. oktobra 2006 za izdavačku kuću One Rekords iz Beograda. Prvi singl je numera "Hiljade" za koju urađen i spot u produkciji "Berar" iz Novog Sada. Bend je održao promocije novog albuma u Novom Sadu (2. mart 2007) i Beogradu (1. jun 2007). Ritam nereda je 26. juna 2007. učestvovao na Tuborg grin festivalu u InđijaInđiji, a pored njih učestvovalli su i Edo Maajka, Kiril, Kasabijan (bend) i Red hot čili pepers.

Diskografija
Albumi:

* Oi Ain't Dead (демо) (1989)
* Никог нема (1991)
* Бреакинг (1993)
* Пого Live (1995)
* Звуци бола (1996)
* 999 (2000)
* Exist to resist (2002)
* Порив (2002)
* IX (2006)

Spoiler:
 

_________________
"Tetka jesi videla negde moje svecano odelo?"
...
...
"Pa pojeli ga moljci"
"Celo odelo???"
"Ta gamad kad navali,ne zna da stane"
"A dugmad?"
"Dugmad su sigurno prodali"
Back to top Go down
View user profile
amer.zv.pk
Redovan clan i najveci rock fan
Redovan clan i najveci rock fan
amer.zv.pk

Number of posts : 630
Age : 27
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: Ritam Nereda   Sat Aug 15, 2009 7:23 pm

Odlican punk bend gledao sam ih na vidovdan u Kosovskoj Mitrovici i na gitarijadi u Kurshumliji momci razvaljuju !!!!!
Back to top Go down
View user profile
 
Ritam Nereda
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rock music! :: Rock muzika :: Domaća rock scena-
Jump to: