Rock music!
Postanite clan rock fourma 
HomeRock forum portFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Bebi Dol (Beograd)

Go down 
AuthorMessage
Chris
Spamer i rock'n'roll master
Spamer i rock'n'roll master
Chris

Number of posts : 3801
Age : 25
Ëîêàöè¼à : Saa moj Vladisav zauvek...
Registration date : 2008-06-10

PostSubject: Bebi Dol (Beograd)   Sun Oct 11, 2009 3:44 pm

Pevačica Dragana Šarić, alias Bebi Dol rođena je 2. oktobra 1960. godine u Beo¬gradu. Od malih nogu je bila upućena na muziku jer je njen otac Milenko Šarić jazz muzičar
Karijeru je započela krajem sedamdesetih godina u sastavu Tarkus Godine 1981. sa gita¬ristom Goranom Vejvodom osniva grupu Ann-oda Rouge. Sa njima je nastupao bubnjar Ivi¬ca Vdović Vd. Sastav je bio kratkog daha a Bebi Dol se prvi put diskografski predstavila singlom "Mustafa" koji je komponovala zajed¬no sa Sašom Habićem U uvodu pesme čuje se glas Slobodana Konjovića, muzičkog uredni¬ka Studija B, koji je obavio i deo producentskih poslova Za debi LP "Ruže i krv" sama komponuje pesme, sem obrada "Sinu Sunca i bratu Meseca", (tradicionala iz XVII) veka i "Lapis Lazzuli" Anđela Branduardija (Angelo Branduardi). Na snimanju su učestvovali Alek¬sandar Habić (produkcija, bas, klavijature), Goran Vejvoda (gitara), Dejan Kostić (bas i gitara), Zoran Zagorčić (sintisajzer), Milenko Šarić (saksofon), Dejan Stanisavljević (klavija¬ture). Slobodan Marković (klavijature). Zoran Konjović (gitara) i gudački ansambl RTB-a. Iste godine objavljuje maksi singl "Rudi", a 1986 godine "How god not to love" koji je komponovala sa Sašom Habićem. Posle duge pauze, krajem 1995 godine objavljuje CD "Ritam srca" na kome je gitaru svirao Mario Šeparović iz grupe Psihopolis a gostovao je i klavijaturista Lazar Ristovski. Pored novih verzi¬ja pesama "Brazil" i "Iznad duge" tu su i nove pesme koje je Bebi Dol uradila zajedno sa Zoranom Vračevićem. Na ploči se našla "Pok¬loni se", obrada Madonine "Take A Bow".
Tokom karijere Bebi Dol je često gosto¬vala na pločama drugih autora Snimala je sa sastavima: Leb i sol, YU grupa, Idoli, Du Du A, Zona B, gostovala na pločama Olivera Mandića i Massima Savića. Učestvovala je na domaćim i stranim festivalima: Gold Malesian Festival 1989 godine u Kuala Lumpuru, "Pesma Evrovizije" 1991. godine (sa temom "Brazil") a na MESAM-u je 1986. godine dobila prvu nagradu stručnog žirija za pesmu "Inšalah". Na istom festivalu 1989. godine dobila je prvu nagradu za inter¬pretaciju U filmu Bore Draškovića "Život je lep" 1985. godine pozajmila je glas glumici Sonji Savić u pevačkim deonicama Glumila je u filmu "Protestni album" i u Titogradskom pozorištu gde je 1987 godine tumačila Ofeliju U Engleskoj je 1983. godine sarađivala sa Hauardom Divotom (Hovvard Devoto) a 1989. sa Nilom Rolnikom, američkim kom¬pozitorom avangardne muzike. Sredinom osamdesetih godina pevala je u Kairu a nas¬tupala je i u beogradskim jazz klubovima.

Diskografija
Singlovi
"Mustafa / Na planeti uzdaha" (PGP RTB 1981.)
"Rudi" / "Bebi love" / "Rudi dance mix" (PGP RTB 1983 maksi singl)
"How good not to love" / "Prove to ali" (PGP RTB 1986, maksi singl)

Albumi
"Ruže i krv" (PGP RTB 1983)
"Ritam srca" (PGP RTS / Global music 1995)


Spoiler:
 
Back to top Go down
View user profile
 
Bebi Dol (Beograd)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rock music! :: Rock muzika :: Domaća rock scena-
Jump to: