Rock music!
Postanite clan rock fourma 
HomeRock forum portFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Bezobrazno zeleno (Beograd)

Go down 
AuthorMessage
Chris
Spamer i rock'n'roll master
Spamer i rock'n'roll master
avatar

Number of posts : 3801
Age : 25
╦ţŕÓ÷Ŕ╝Ó : Saa moj Vladisav zauvek...
Registration date : 2008-06-10

PostSubject: Bezobrazno zeleno (Beograd)   Sun Oct 11, 2009 3:56 pm

Sastav je osnovan 1980 godine u poČstavi: Bojan Vasić (bas), Vojislav Pešić Beške (gitara i vokal), Dragoljub SpasićĐiđi (bubČnjevi) i Katarina Benedetić (vokal).
Prve objavljene snimke imali su na albuČmu "Artistička radna akcija" (Jugoton 1981.) sa pesmama "Bežim niz ulicu" i "Beograd". Po raspadu grupe Radnička kontrola, u grupu dolazi bubnjar Srđan Todorović a dobijaju još dvojicu gitarista: Zorana Ilica i Branislava Petrovića Bananu (ex Pasta ZZ). Debi LP koji je producirao Momčilo Bajagić Bajaga izašao je krajem 1983 godine i na njemu su "Bežim niz ulicu", balada "Gibaj se" kao i pesma "Jutro" koju je komponovao Nebojša Antonijević (bila je u repertoaru grupe Butik) Na albumu je trebalo da se pojavi i pesma "Long Live, moja Srbijo", ali su je u PGP RTB-u zabranili. Kao gost u nekim pesmama na ploči pevao je Vlada Milačić koji je kasnije bio u grupi Rože poze. BezoČbrazno zeleno sviraju u Domu sindikata u proleće 1984 godine na Bajaginom promoČtivnom koncertu povodom ploče "Pozitivna geografija", ali ubrzo posle toga prestaju sa radom Bojan Vasić je jedno vreme radio kao poštar, a 1988 godine je obnovio grupu sa Zoranom Ilićem.
Povratnički LP "Neonske bajke" snimaju Bojan Vasić, pevač Šaša Komadinović Džeger (ex Šlogirani karanfil), gitarista Ivan Kljajić i bubnjar Điđi Spasić Pesme su radili Vasić i Zoran Ilić (koji je novembra 1989 godine prešao u Riblju čorbu), prateće vokale je pe-vao Dejan Cukić, a produkcijom se bavio MiČroslav Cvetković Pored njihovih pesama "LjuČljaj se", "Bombarderi" tu su obrade "Boby Brown" Frenka Zape i "Divlje dete" sastava The Sweet Snimaju i Vasićevu pesmu "Diraš me" koja se pojavila na solo ploči Dejana Cukića.
Prestali su da rade 1991 godine kada se Saša Komadinović preselio u Južnu Afriku. Tokom 1994 i 1995 godine Vasić je pokreČnuo grupu Kurajberi u kojoj su bili Margita Stefanović, pevač Goran Milisavljević (ex Van Gogh), Ivan Kljajić i Điđi Spasić. Svirali su izČbor stranih hitova za koje je Vasić uradio prepev na našem jeziku, ali i pesme domaČćeg rocka. Na beogradskim nastupima i snimanjima sa njima je bio i Branislav Petrović Banana. Vasić je pisao pesme za Cukićeve solo ploče kao i za grupu Njujork, a bio je i u prvoj postavi grupe Babe

Diskografija
"Bezobrazno zeleno" (PGP RTB 1983)
"Neonske bajke" (PGPRTB 1989,)

Spoiler:
 
Spoiler:
 
Back to top Go down
View user profile
 
Bezobrazno zeleno (Beograd)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rock music! :: Rock muzika :: Domaća rock scena-
Jump to: