Rock music!
Postanite clan rock fourma 
HomeRock forum portFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Bumerang (Kopar)

Go down 
AuthorMessage
Chris
Spamer i rock'n'roll master
Spamer i rock'n'roll master
Chris

Number of posts : 3801
Age : 25
╦ţŕÓ÷Ŕ╝Ó : Saa moj Vladisav zauvek...
Registration date : 2008-06-10

PostSubject: Bumerang (Kopar)   Tue Oct 13, 2009 7:54 pm

Po raspadu sastava Kameleoni 1970. goČdine bivši članovi te grupe sa novim ljudima formiraju Bumerang. Prvu postavu činili su bubnjar Zlatko Klun, gitarista Danilo Kocijančič, gitarista Peter Veri Gorjup i basista Lađi Koradin Prvi koncert su održali 20. febČruara 1971. godine u radničkoj menzi fabriČke Tomos i tada su svirali repertoar stranih grupa: Grand Funk Railroad, Free, The Rolling Stones. Iste godine, maja meseca, nastupaju na prvom BOOM festivalu u Mariboru. Odmah zatim polaze na jugoslovensku turČneju sa sastavom Status Quo. lako predgruČpa, na koncertima odlično prolaze. Kada su u Beogradu svirali obradu teme "Marš na Drinu", publika je bila oduševljena a članovi Status Quo očajni što im predgrupa krade šou. Po silasku sa bine pošteno su se potukČli sa članovima Status Quo, o čemu su novine u to vreme naveliko pisale.
Po prelasku u Ljubljanu 1972. godine doČlazi do prvih personalnih pramena Odlaze Koradin i Kocijančič, pa rade kao trio sa novim basistom Mirom Tomasinijem. Za HeliČdon snimaju singl sa pesmama koje su im komponovali Tomaž Ddmicelj i Rado Testen. Godine 1973. učestvuju na BOOM festivalu u Ljubljani, a u grupu dolazi basista Zlatko Miksić Fuma (ex Zlatni akordi) Zatim polaze na jugoslovensku turneju koja je obuhvatila oko sto nastupa. Sledeće godine Fuma odlazi u JNA pa u grupi prvo svira Jadran Ogrin, a zatim na njegovo mesto dolazi Bruno Langer. Opet nastupaju na BOOM festivalu i njihova pesma "Koji ti je vrag" je zabeležena na koncertnoj ploči "POP BOOM 74". Potom bivaju odabrani da u okviru četiri udarne grupe uz Bijelo dugme, YU grupu i Grupu 220 krenu na turneju po Jugoslaviji. U Subotici nastuČpaju kao predgrupa sastavu Barclev James Harvest Po odlasku Veri Gorjupa u vojsku novi gitarista postaje Vedran Božić (exTime). Ta postava je kratko trajala jer je Vedran živeo u Zagrebu, Langer u Puli a Klun u Kopru. U sledećoj fazi, po odlasku Vedrana, grupa se okreće funk rocku, novi ljudi su klavijaturista Tihomir Pop Asanović (exTime), pevač Serđo Blažić i gitarista Pavel Kavec (ex Oko).
Međutim, u jesen 1976 godine svi članovi napuštaju Kluna da bi formirali grupe AtomČsko sklonište i Septembar. Zlatko Klun tek 1978. godine obnavlja grupu sa sasvim novom ekipom koju čine Slovenci i Italijani iz Trsta. On prelazi na udaraljke i preuzima ulogu glavnog vokala, a sastav još čine gitaČrista Goran Tavčar koji je u Italiji radio kao studijski muzičar, Boris Tenčić (gitara i flauta). Dino Sartoretto, (bas) i Dario Vatovac (bubČnjevi), LP na kome je pretežno materijal GoraČna Tavčara snimaju u Milanu. Maja 1979. godine na Omladinskom festivalu u SubotiČci dobijaju nagradu stručnog žirija za pesmu "Živjeti iznad tebe bar jedan dan" Tada im se ponovo priključuje Jadran Ogrin (ex SepČtembar), tako da više pažnje posvećuju višeglasnom pevanju i komunikativnom zvuku Po odlasku Borisa Tenčića 1980. godine an-gažuju klavijaturistu Ćiru Lončinu i u mestu Bad Hamburg snimaju drugi LP "Na Zapadu ništa novo". Ploča je prošla nezapaženo, pa se grupa povlači iz javnosti i okreće unosniČjim sezonskim tezgama

Diskografija
Singlovi
"Najdi si drugega" / "Jutri zjutraj moram zgodaj vstati"
(Helidon 1972) "Živjeti iznad tebe bar jedan dan"/"Bicikl" (PGP RTB 1979)

Albumi
"Boomerang" (PGP RTB 1979)
"NaZapadu ništa novo"(Diskoton 1982)

Spoiler:
 
Back to top Go down
View user profile
 
Bumerang (Kopar)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rock music! :: Rock muzika :: Domaća rock scena-
Jump to: