Rock music!
Postanite clan rock fourma 
HomeRock forum portFAQSearchRegisterLog in

Share | 
 

 The Everly Brothers

Go down 
AuthorMessage
Chris
Spamer i rock'n'roll master
Spamer i rock'n'roll master
avatar

Number of posts : 3801
Age : 25
: Saa moj Vladisav zauvek...
Registration date : 2008-06-10

PostSubject: The Everly Brothers   Thu Jul 09, 2009 4:54 pm

The Everly Brothers je ime poznatog američkog rock, pop i country muškog dueta, koji je presudno utjecao na razvoj glazbe u XX stoljeću. Duet su osnovala braća; Don Everly, rođen kao Isaac Donald Everly ( 1. veljače 1937., Brownie, Kentucky) i Phil Everly, rođen kao Phillip Everly, 19. siječnja 1939., u Chicagu, Illinois.
Braća Everly su razvili svoj specificični glazbeni stil, harmoničkog duo pjevanja (sa tercama) uz pratnju dviju akustičkih gitara. Oni su duet koji se najviše puta popeo na vrhove američkih glazbenih Top ljestvica. Njihov zlatni period bio je u razdoblju 1957. - 1964. Neposredno su utjecali, svojim pjevačkim stilom na sastave poput Beatlesa, Beach Boysa i Bee Geesa.

Njihov otac, inače gitarista - Ike Everly, radio je emisije na lokalnim radiostanicama (KMA i KFNF) u gradu Shenandoah, u Iowi, tijekom četrdesetih godina, sa svojom ženom Margaret. U njih je uključio i svoja dva sina. Nastupajući sa ocem, braća su vrlo rano srela sa glazbenom industrijom. Nastavili su nastupati sa majkom i ocem, kao - Everly Family, čitavo svoje djetinstvo (do srednje škole). Svoj prvi singl, snimili su 1956. godine pod nazivom "Keep A' Lovin' Me", koji nije završio sa uspjehom. Međutim njihov slijedeći singl, "Bye Bye Love", (koju je nakon toga usput budi rečeno snimilo preko 30 izvođača, uključujući i Elvis Presleya), postala je veliki hit, popela se na #2 američkih top ljestvica, iza Presleyeva "Let Me Be Your Teddy Bear". Ova pjesma, skladana od strane bračnog para - Felicea i Boudleaux Bryanta, postala je prva ploča Everya prodana u preko milijun primjeraka. Braća su postala najbolje prodavana roba, diskografske kuće - 'Cadence Recordsa'. Nastavljajući raditi sa skladateljskim timom 'Bryant', ovaj harmonički duo, izbacio je nekliko uspješnica na američkom i britanskom tržištu lakih nota poput; "Wake Up Little Susie", "All I Have to Do Is Dream", "Bird Dog", "Problems" (Pop #2) i "('Til) I Kissed You" (Pop #4).

Promijenili su diskografsku kuću, u 'Warner Bros', i nastavili nizati hitove. Prvi u nizu hitova, bio im je - "Cathy's Clown" (u njemu su se braća Don i Phil, pojavili kao skladatelji) koji se odmah popeo na vrh top ljestvica. Ova ploča prodana je u osam milijuna primjeraka, i postala njihova najbolje prodavana ploča. Slijedile su uspješnice poput; "So Sad (To Watch Good Love Go Bad)" (1960.) (Pop #7), "Walk Right Back" (1961.) (Pop #7), "Crying In The Rain" (1962.) (Pop #6), i "That's Old Fashioned" (1962.) (Pop #9). U međuvremenu i njihova stara diskografska kuća - 'Cadence Records', nastavila je izdavati 'Everly Brotherse', pa su i sa njima imali hitove kao; "When Will I Be Loved" (skladana od Phila Everlya) (Pop #8), i "Like Strangers"(Pop #40). Ali ubrzo po potpisivanju ugovora sa 'Warner Brothersima', Everlyji su se razišli sa dotadašnjim managerom Wesley Roseom, koji je otišao voditi, glazbenu izdavačku kuću - 'Acuff-Rose'. Ubrzo im je uskraćena suradnja sa skladateljima kuće 'Acuff-Rose', među kojima su bili i tvorci, njihovih najvećih hitova, bračni par Felice i Boudleaux Bryant. Everlyji su probali sa novim skladateljskim imenima, pa i vlastitim skladbama, ali njihov posljednji veliki uspjeh ostao je hit iz 1962. "That's Old Fashioned", nakon toga nisu se više uspjeli popeti na ljestvicu trideset najpopularnijih skladbi u Americi. Veće uspjehe imali su u Britaniji, Kanadi i Australiji.
U drugom dijelu šesdesetih, njihova zvijezda je stala blijedeti pred navolom grupa iz britanske invazije.

1970., 'Don Everly' je izdao svoj prvi album, koji nije polučio nikakav interes kod publike. Nakon toga 1971. odlučili su da više neće nastupati zajedno, a i promjenili su diskografsku kuću, potpisavši za 'RCA Records'. Svoj oproštajni koncert, održali su 1973. u - 'Knotts Berry Farm' u Kaliforniji, na kojem je Phil Everly, razbio svoju gitaru i odjurio sa pozornice i ostavio Dona da sam dovrši koncert. Kasnije je Don izjavio da su se Everly raspali već prije deset godina, a da su tenzije među njima rasle do usijanja. Braća slijedećih deset godina uopće nisu razgovarala, a susreli su samo jedanput za pokopa vlastitog oca 1975. Oni istina nisu ni htjeli razgovarati o svom razlazu, kao ni jedan o drugom. Braća su 1983. obnovila svoju karijeru, albumom On the Wings of a Nightingale naslovnu pjesmu skladao je Paul McCartney, a producent je bio Dave Edmunds. Ovaj album ih je vratio na američke i britanske ljestvice uspjeha. Nakon toga slijedio je veliki povratnički koncert u Londonskom - Royal Albert Hallu 22. rujna 1983., koji je popraćen uspješnim uživo CD-om i istoimenim video uratkom.

Oni još uvijek drže rekord, kao najuspješniji glazbeni duet, koji je imao 40 uspješnica.

* 1986. Everlyji su bili u grupi od prvih deset umjetnika uključenih u kuću slavnih Rock and Roll Hall of Fame. Za vrijeme ceremonije, koju je vodio Neil Young, - koji je tom prigodom istakao, - da po njemu ne postoji nitko u svijetu pop glazbe koji nije pokušao imitirati glazbeni pjevački stil braće Everly.
* 1997., dobili su Grammy za životno djelo.

1958 The Everly Brothers
1959 Songs Our Daddy Taught Us
1960 It's Everly Time
1961 A Date with The Everly Brothers
1961 Both Sides of an Evening
1962 Instant Party!
1962 Christmas with the Everly Brothers
1963 The Everly Brothers Sing Great Country Hits
1964 Gone, Gone, Gone
1965 Rock & Soul
1965 Beat & Soul
1966 In Our Image
1966 Two Yanks in England
1967 The Hit Sound of the Everly Brothers
1967 The Everly Brothers Sing
1968 Roots
1972 Stories We Could Tell
1973 Pass the Chicken & Listen
1984 EB 84
1986 Born Yesterday
1989 Some Hearts

Spoiler:
 
Spoiler:
 
Spoiler:
 
Back to top Go down
View user profile
 
The Everly Brothers
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Napster & Warner Brothers
» L Brothers vs The Herculoids 1978
» The Funk Brothers
» L. Brothers vs. The Herculoids at Bronx River Center 1978
» Roger Glenn Reachin' CD 1976 Gaylord Birch on Funk Drums

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Rock music! :: Rock muzika :: Prokultura (1967 - 1977) :: Pop rock-
Jump to: